diumenge, 17 de juny del 2012

L' Escalfament Global

El terme Escalfament Global fa referència a l'augment gradual de les temperatures de l'atmosfera i oceans de la Terra que s'han detectat en la actualidad, a més del  continu augment que es projecta cap al futur.
Tot i això hi ha diverses manerea per controlar-lo:
- Captura i emmagatzemament de carboni, és la proposta d'una tècnica per retirar el diòxid de carboni de l'atmosfera o, més ben dit per evitar que arribi a ella.Aquest procés només retarda la lliberació del CO2, que no es pot emmagatzemar indefinidament. La captura i compressió d'aquest gas requereix molta energia i augmentaria les necessitats de combustible d'una central de carbó. L'emmagatzemament del CO2 seria en formacions geològiques profundes, en les masses d'aigua profundes, o en forma de mineral carbonats.


- Acords internacionals. Com per exemple el "Protocol de Kyoto" en el 1997, en el qual el països industrialitzats es comprometeren a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El seu objectiu és una disminució de les emissions de gasos d'efecte hivernacle almenys  un 5% , respecte amb els nivells de 1990.Actualment l'han signat 184 parts, 183 països i la Unió Europea, i tots l'han ratificat, a excepció dels Estats Units i Kazakhstan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada