diumenge, 17 de juny del 2012

Estratègia Balear contra el canvi climàtic.


El dia 25 d'octubre de 2007 el Consejo Nacional del Clima (un òrgan col·legiat que depèn del Ministeri de Medi Ambient, en què hi ha representades totes les Comunitats Autònomes) va aprovar l'Estrategia Española de Cambio Climático y Energía Limpia 2007-2012-2020, un dels principals instruments del Ministeri de Medi Ambient per poder complir amb el Protocol de Kyoto.Malgrat que es tracta d'un Protocol signat per Estats, totes les Comunitats Autònomes hem adquirit el compromís d'elaborar una Estratègia pròpia, donat que és un problema d'àmbit global i, per tant, entre tots hem de lluitar per fer-li front.

Des de la Direcció General de l'Oficina del Canvi Climàtic ja estam fent feina amb l'elaboració d'una Estratègia Balear contra el Canvi Climàtic. Els principals objectius que es pretenen assolir amb el Pla d'Acció, primer element de l'Estratègia, són els següents:
  • Determinar actuacions a curt, mig i llarg termini, per tal de disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a les Illes Balears.  
  • Establir els mecanismes de coordinació necessaris entre els diferents òrgans de les administracions autonòmica i local de les Illes Balears, per tal de fixar mesures concretes que contribueixin a aconseguir les objectius de reducció d'emissions especificats en el Pla d'Acció.   

    Una vegada aprovat el document per part de la Comissió Interdepartamental sobre el Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears, es faran diversos processos de consulta dins l'anomenat Pla de Participació. El primer anirà enfocat a les administracions insular i local i el segon, als diferents sectors implicats i al ciutadà en general.
    El Pla d'Acció per a la Lluita contra el Canvi Climàtic ha estat finalment aprovat pel Consell de Govern el dia 1 d'agost de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada